2005

VÅRTERMINEN
Vårterminen inleddes tisdag den 18 januari. Och vi började med att repetera Palestrinas underbara ”Missa brevis”. Denna framförde vi sedan i högmässan i Alsike kyrka söndag 27 februari.

Lördag 12 mars hade vi en kördag i Birgittakyrkan, där vi hade med oss en sångpedagog vid namn Maj-Britt Lannfjäll. Dagen efter som var Marie bebådelsedag sjöng vi på högmässa i Birgittakyrkan.

2005 fyllde Birgittakyrkans orgel 10 år, och det firades med ett antal konserter utspridda under året. Kammarkören bidrog med en konsert i början på juni, där vi framförde Maurice Duruflés vackra Requiem med orgelackompanjemang. Vid orgeln satt Katarinas studiekamrat Mirella Sarp, och som solister hade vi engagerat Annika Eliasson Frick och Gunnar Klum. Efter denna prestation blev det sommarlov!

   

Programblad:
KK Durufle 050604

Ljudfiler:
04 Introit
05 Kyrie
07 Sanctus

Medlemmar under våren 2005:
Sopraner: Angenette Nordqvist, Anita Andersson, Anna Lindgren, Anna-Lena Rosén, Elizabeth Morhed, Irene Holmström Wiborg, Kie Wirenholt, Kristina Jonsgården, Kristina Mansfeldt.
Altar: Carina Tegelberg, Helena Reuterdahl, Katarina Brune, Kathrin Saager, Kerstin Eskhult, Lena Douhan Håkansson, Ma Tjäder Engdahl.
Tenorer: Bertil Magnusson, Lars Olofsson, Sven-Eric Morhed.
Basar: Anders Eskhult, Bengt Holdar, Eric Sandberg, Hans Gustafsson, Håkan Rudérus, Sören Blom.

HÖSTTERMINEN
Hösten inleddes lite annorlunda. Katarina hade nämligen begärt tjänstledigt för att prova en annan tjänst, och kören fick Mirella Sarp som vikarie. Men terminen startade med repetition tisdag den 6 september. Den 2 oktober sjöngs det vid högmässan i Birgittakyrkan.

Vid allhelgonahelgen framfördes Requiem av Garbiel Fauré, med orgel och stråkar, och den tjänstlediga dirigenten inhyrd som solist

Programblad:
KK Faure 051106

Lite smakprov:
09 Sanctus
10 Agnus Dei
12 In paradisum

Terminen avslutades med de två sedvanliga julkonserterna i Birgittakyrkan den 20 december och i Husby-Långhundra på trettondag jul.

Programblad:
KK Julmusik 2005

I övrigt är min information om denna termin lite knapphändig.