2008

VÅRTERMINEN
Våren inleddes med repetition tisdag 22 januari. Lördag 2 februari hade körledaren en heldag, då varje stämma fick ett enskilt stämrep.

Diskussioner hade förts om att byta repetitionslokal, och tisdag 5 februari var vi på prov i Gredelbykyrkan – och det kändes bra!

Lördag 29 mars gjorde vi en konsert i Alsike. Konserten var ett privat arrangemang, av Wendela, som ville hylla sin make hovtandläkaren som fyllde jämnt. Otaliga telefonsamtal mellan körledaren och Wendela föregick denna konsert, för att välja ut en lämplig repertoar. 🙂 Bach-motetten ”Sei lob und preis” gick väl inte superbra, men det gjorde däremot ”Dirait-on”. Så bra att vi efter att sista tonen klingat ut kunde höra någon i publiken som viskade: ”Det var det vackraste jag hört”.

Under april och maj månad blev det några gemensamma repetitioner i Birgittakyrkan. Vi var inbjudna på initiativ av Florence Rooth, organist i Knivsta, att göra en vårkonsert tillsammans med alla Knivsta-körer. Det blev en härlig vårkonsert den 10 maj, där Primokören, Gredelbykyrkans kör, Prova-på-kören, Knivsta kyrkokör, Låtar och Läten och Knivsta kammarkör samsades.

   

Medlemmar under våren:
Sopraner:
Altar:
Tenorer: 
Basar:

HÖSTTERMINEN
Hösten inleddes med repetition tisdag 2 september. Den här hösten kom att bli den mest intensiva någonsin i körens historia – i varje fall för mig som dirigent. Vi hade planerat ett musikcafé den 12 oktober i Blå Wingen, där vi den här gången själva skulle vara arrangörer. Det innebar mycket extra jobb, förstås, inte bara då med musiken, utan med diverse praktiska saker som att ställa i ordning lokalen, duka, baka…. Temat för caféet var ”Svenska visor” med bland annat ”Dancing queen”. Ingemar Hansson skrev en artikel om oss i Upplands Nyheter efteråt!

   

    

Så snart detta var överstökat tog vi på allvar itu med Lindbergs ”A Christmas Cantata” som vi planerade att göra tillsammans med Uppsala storband. En körhelg på Wiks folkhögskola den 25-26 oktober ägnades nästan uteslutande åt detta projekt.

   

   

   

Den 9 november hann vi med att göra en musikgudstjänst i Vassunda – återigen med temat ”alla helgon”, då församlingen starkt önskade att vi skulle göra detta igen.

Lördag 22 november körde vi ett heldagsrep med storbandet på Lundellska skolan i Uppsala. Och sedan följde flera gemensamma repetitioner, både i Knivsta och i Uppsala. Söndag 14 december var det så dags för den första konserten. Vi hade hyrt sporthallen i Knivsta, och hade ett enormt jobb med att transportera stolar och göra i ordning inför konserten. Ljus och ljus fanns ju inte heller på plats och var tvunget att hyras in.

   

   

  

Lite lättare blev det i Missionskyrkan, Uppsala när vi gjorde om bravaden där tisdag 16 december. Här fanns allt på plats: ljud, ljus, stolar… Solister vid båda konserterna var Matilda Bådagård och Gunnar Klum.

   

   

Efter detta orkade vi uppenbarligen även med två ”vanliga” julkonserter, en i Gredelbykyrkan den 28 december och – som traditionen bjöd – i Husby-Långhundra på trettondag jul. Pust!

Medlemmar under hösten:
Sopraner: Irene Holmström Wiborg, Sofia Lindskog, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed, Anna-Lena Rosén, Anna Björkman, Anna Lindgren, MajLis Morhed Hultvall
Altar:  Annelie Bashore, Lena Douhan Håkansson, Marie-Louise Rasch, Cecilia Rosenius, Katarina Brune, Kerstin Eskhult, Ma Tjäder Engdahl, Camilla Sandenskog
Tenorer:  Lars Olofsson, Christer Hultvall, Bertil Magnusson, Sven-Eric Morhed
Basar: Leif Ericsson, Hans Gustafsson, Anders Eskhult, Håkan Rudérus