2006

VÅRTERMINEN
Våren bjöd på nya utmaningar. Kören hade i slutet på föregående termin bestämt sig för att bilda en egen förening, och lämna sin hemvist i Knivsta pastorat – eftersom Katarina inte hade för avsikt att återvända till sin tjänst som organist i Knivsta församling.

På detta beslut följde mycket arbete med att starta denna förening, bilda en styrelse, skriva ihop stadgar, fundera över ekonomin, o.s.v. o.s.v. Nu gällde det att hitta inkomstbringande uppdrag, och det var ett letande och ett pysslande. Ett helt nytt sätt att tänka och jobba!
Men med facit i hand tror jag att alla blev nöjda med den här lösningen – och det har ju gått ganska bra..

Vår första termin som fristående kör inleddes med repetition tisdag 10 januari. Vi hade sedan tidigare planerat ett framträdande i Slottskyrkan, där vi sjöng Palestrinas Missa brevis den 12 februari.

Den 23 april sjöng vi påskmusik i Vassunda kyrka.

Den 13 maj bjöd vi på kärleksmiddag med musik i Blå Wingen i Husby-Långhundra. Konceptet var ett samarrangemang med Hembydgsföreningen, och kören hjälpte även till med serveringen. Uppskattat program, och det kom mycket folk!

Vi fick också i uppdrag att sjunga vid kommunens nationaldagsfirande den 6 juni på kommunhuset i Knivsta. Ingen vidare akustik där, men man kan inte vara så kinkig när det gäller att få in lite arvode. Efter framträdandet åt vi tårta…

   

Söndag den 11 juni åkte vi till Skutskär och bjöd på våra kärlekssånger där. ”Det var sent en söndagskväll och vackert väder med ändå rätt hyfsat med publik” står det att läsa i verksamhetsberättelsen.

En lång första termin som ”egenföretagare” avslutades med att vi återigen sjöng Palestrinas Missa brevis – den här gången i Stefanskyrkan, Knivsta.

Medlemmar under våren:
Sopraner: Irene Holmström Wiborg, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed, Anna-Lena Rosén, Anita Andersson, Anna Lindgren, Angenette Nordqvist, Kie Wirenholt
Altar: Lena Douhan Håkansson, Kathrin Saager, Katarina Brune, Kerstin Eskhult, Helena Reuterdahl, Ma Tjäder Engdahl
Tenorer: Lars Olofsson, Bertil Magnusson, Sven-Eric Morhed
Basar: Hans Gustafsson, Sören Blom, Anders Eskhult, Håkan Rudérus, Thomas Ålander

HÖSTTERMINEN

Höstterminen inleddes med repetition tisdag 29 augusti. Den 9 september åkte kören till Ösmo för att ha en repetitionsdag.

Lördag 14 oktober firade vi körens femårsdag med en konsert i Vassunda kyrka.

Som nyblivna egenföretagare gäller det att vara påhittig och komma på nya ”arenor”. En körmedlem ordnade så att vi fick sjunga i Uppsala på Café Symphony. Programmet var i längsta laget (25 låtar!) och kören, och även dirigenten kan man tänka, blev lite trött mot slutet. Detsamma kanske även gällde för vår publik…. 🙂 Det var ingen stor skara som samlats för att lyssna på oss – och någon stor intäkt var det inte heller tal om. Men en inspelning blev gjord. Vi riktar en tacksam tanke till MajLis och Christer som bjöd in oss alla till sin lägenhet för förtäring och ombytesmöjligheter i pausen mellan repetition och ”konsert”.

Några smakprov:
02 Drink to me only
13 My love, my life
14 Tender love
15 Come again

Fredag den 1 december hade vi återigen ett engagemang. Den här gången på en företagsfest på Göteborgs nation i Uppsala. Det blev en kväll att minnas, kan man säga. 🙂 Det började redan när vi skulle värma upp, då vi tvingades konkurrera med den repeterande dansorkestern. Vi flydde till Kyrkans hus, där vi kunde ta oss in tack vare Irene, och där vi kunde värma upp i lugn och ro. Själva uppträdandet började väl bra, men så småningom droppade det in mer och mer folk på festen, och ”småpratet” var till slut rätt öronbedövande. Inte tal om att sjunga några svaga nyanser! När vi sedan drog på med forte i Halleluja-kören kom nästa överraskning. Vi stod uppklämda framför baren, och rätt som det var fick körledaren ducka för en champagnekork som kom farande. Sådant här förbereds man inte på under sin utbildning, minsann….

Tisdag den 5 december sjöng vi på Servicehuset i samband med kommunens julfest – det var en något lugnare tillställning….

En vecka senare sjöng vi julsånger för Lions vid deras julfest på Särsta värdshus. Trångt om utrymme, dålig akustik och ett lånat elpiano – men uppskattat var det av dom som lyssnade!

Tisdag 19 december gjorde vi så en julkonsert i Birgittakyrkan. Den här gången hade vi med oss Margarita Långberg som pianist, och Lennart Andersson som spelade djembe. Så kunde även det köråret läggas till handlingarna.

Medlemmar under hösten:
Sopraner: Irene Holmström Wiborg, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed, Anna-Lena Rosén, Anita Andersson, Anna Lindgren, Kie Wirenholt, Sofia Lindskog, MajLis Morhed Hultvall, Anna Björkman
Altar: Lena Douhan Håkansson, Kathrin Saager, Carina Tegelberg, Marie-Louise Rasch, Kerstin Eskhult, Ma Tjäder Engdahl
Tenorer: Lars Olofsson, Bertil Magnusson, Sven-Eric Morhed, Christer Hultvall
Basar: Hans Gustafsson, Anders Eskhult, Håkan Rudérus