2007

VÅRTERMINEN
Våren inleddes med repetition tisdag 16 januari. Redan lördagen därpå, den 20/1, hade vi en kördag i Almunge församlingshem, där vi fick en heldag med repeterande!
Så följde konserter i Almunge kyrka den 10 februari, och dito i Karlholm den 11 februari.
Konserten i Karlholm var nog bottennapp när det gäller antalet åhörare – mig veterligen har det aldrig förr – eller senare – varit så få personer och lyssnat på oss.

    

Vi repeterade vidare under våren, närmast med en konsert i Vassunda kyrka den 15 april i sikte.

 

Lördag 19 maj gjorde vi en vårsoaré i Blå Wingen, Husby-Långhundra.

Den 5 juni sjöng vi på Thielska galleriet, i samband med Thielska galleriets vänförenings årsmöte. En mycket inspirerande miljö att sjunga i, och dessutom en intresserad, och ganska stor publik!

Program Thielska

6 juni medverkade vi åter i kommunens nationaldagsfirande.

Medlemmar under våren:
Sopraner: MajLis Morhed Hultvall, Anna-Lena Rosén, Kie Wirenholt, Anna Björkman, Irene Holmström Wiborg, Anna Lindgren, Sofia Lindskog, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed
Altar: Marie-Louise Rasch, Carina Tegelberg, Ma Tjäder Engdahl, Cecilia Rosenius, Lena Douhan Håkansson, Kerstin Eskhult,
Tenorer: Sven-Eric Morhed, Lars Olofsson, Christer Hultvall, Bertil Magnusson
Basar: Håkan Rudérus,  Stefan Höög, Anders Eskhult, Hans Gusafsson

 

HÖSTTERMINEN
Hösten inleddes med repetition den 4 september. Vårt första framträdande för terminen var fredag 28 september på ”Musik vid Walloxen”, en kulturkväll på Nova park arrangerad av Rotary. Vi hann med två framträdanden under kvällen, med olika repertoar, och vi hade som omväxling massor av åhörare!

Sedan vidtog repetitioner inför en ”Alla helgon”-musikgudstjänst i Vassunda söndag 11 november. Verksamhetsberättelsen ger vid handen att detta var kammarkörens dittills bästa konsert. Det var ingen stor publik, men dom som kom uppskattade mycket vårt program.

När detta var avklarat repade vi inför årets julkonserter. Vi ”värmde upp” genom att kören – uppdelad i två halvor, den röda och den gröna – sjöng på Krusenberg vid deras julbord den 8 december. Sedan hade vi lyckats få in en fot i Mariakyrkan i Sigtuna, där vi gjorde en julkonsert söndag 30 december. Församlingen hade inga pengar att betala oss med, men erbjöd oss att själva ta inträde. PR-gruppen jobbade hårt på marknadsföringen, och det resulterade i en talrik publik och en hyfsad dagskassa.
Efter konserten hade vi fest med god mat och dryck och – såklart – mycket sång på Kopparkitteln i Sigtuna. Mycket väl ordnat av körkommittén.

KK julkonsertprogram

Ytterligare en julkonsert blev det i Husby-Långhundra på trettondagen.

Medlemmar under hösten:
Sopraner: Anna-Lena Rosén, Elizabeth Morhed, Irene Holmström Wiborg, Kristina Mansfeldt, Sofia Lindskog, Anna Björkman, Anna Lindgren, Kie Wirenholt, MajLis Morhed Hultvall
Altar: Carina Tegelberg, Lena Douhan Håkansson, Marie-Louise Rasch, Cecilia Rosenius, Kerstin Eskhult, Ma Tjäder Engdahl, Camilla Sandenskog, Katarina Brune
Tenorer: Lars Olofsson, Bertil Magnusson, Christer Hultvall, Sven-Eric Morhed
Basar: Hans Gustafsson, Anders Eskhult, Håkan Rudérus, Stefan Höög