2009

VÅRTERMINEN
Vårterminen startade med provsjungningar för nya medlemmar tisdag 27 januari. En tid har vi annonserat efter fler tenorer och basar, men det är trots detta oftast bara sopraner och altar som hör av sig.

Under februari månad jobbade vi med musik till vårt musikcafé. Samtidigt hade vi engagerat Gunnar Klum för att under ett par tisdagar ge alla möjlighet till en enskild lektion, samtidigt med ordinarie repetitioner. Musikcaféet gick av stapeln den 14 mars i Gredelbykyrkan, på temat ”svenska visor”. Repertoaren bestod av allt möjligt från Taube, och folkvisor, till Benny Andersson, mm. Konserten bestod även av framträdanden i mindre grupper, och med instrumentalinsatser av enskilda körmedlemmar.

Vi medverkade vid gudstjänsten i Gredelbykyrkan den 5 april – enligt avtal med församlingen betalar vi hyra för lokalen genom att antingen sjunga på en en gudstjänst eller göra en konsert per termin.

Vi stod som arrangörer när Linnékvintetten spelade i Gredelbykyrkan den 25 april. Konserten var en del i den s.k. ”Konsertkarusellen” där olika föreningar kunde ta på sig värdskapet för en konsert, mot att få del i inkomsterna.

Söndag 26 april sjöng vi Palestrinas Missa brevis i Almunge kyrka, som en del i församlingens firande av kyrkomålaren Albertus Pictor.

Söndag 3 maj begav vi oss till Skutskär för att göra en vårkonsert. Vi bjöd på en bukett av vårsånger och körlyrik, kryddat med ett par spirituals, bl. a. ”Plenty good room” som vi försökte göra utantill med handklappar och stamp i golvet.

På nationaldagen, som i år inföll på en lördag hade vi en heldag i Husby-Långhundra. Vi startade dagen med en minikonsert i Långhundra kyrka där vi sjöng gammal musik, bl. a. några delar av Palestrina-mässan.
Vid 12-snåret deltog vi så i marknadens procession, sjungandes ”Alta trinita” så mycket vi orkade. Det kräver en del faktiskt att gå sjungandes hela marknadsgatan fram till kyrkan.
Dagen avslutades med att vi sjöng några sånger i samband med kommunens nationaldagsfirande på eftermiddagen. En heldag som blev en värdig avslutning på terminen.

Medlemmar under våren:
Sopraner: Irene Holmström Wiborg, Sofia Byström Lindskog, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed, Anna-Lena Rosén, Lovisa Sandenskog, Anna Björkman, Anna Lindgren, MajLis Morhed Hultvall
Altar:  Annelie Bashore, Lena Douhan Håkansson, Gunilla Norlin, Marie-Louise Rasch, Cecilia Rosenius, Katarina Brune, Kerstin Eskhult, Ma Tjäder Engdahl, Camilla Sandenskog
Tenorer:  Lars Olofsson, Christer Hultvall, Bertil Magnusson, Sven-Eric Morhed
Basar: Leif Ericsson, Hans Gustafsson, Anders Eskhult, Håkan Rudérus

HÖSTTERMINEN
Hösten inleddes med repetition tisdag 1 september, och på programmet i början av hösten stod mässan ”I välsignan och fröjd” av Hans Kennemark.

Helgen 26-27/9 åkte vi på repetitionshelg till Åland. Resan gick med båt från Grisslehamn. Om jag inte missminner mig var det någons gps som hade angett att det tog väldigt lång tid att åka från Knivsta till Grisslehamn, vilket gjorde att det blev en ganska lång väntetid innan vi fick kliva på båten 😉
På Åland hade vi en kontakt i Jomala, som är vänkommun till Knivsta. Det innebar att vi kunde bo på församlingens lägergård, och repetera i kyrkans lokaler till en låg kostnad. Och så sjöng vi i söndagens gudstjänst.

   

   

   

   

 

Lördag 10 oktober var det dags för genrep inför ”I välsignan och fröjd”, som vi framförde tillsammans med Gredelbykyrkans kör, och inlånade musiker. Det blev mycket fint! En extra eloge till Sven-Eric som hoppade in med mycket kort varsel och sjöng solo!

   

   

Sista helgen i oktober deltog vi i Anders Nybergs workshop och konsert ”Kvintessens” på konserthuset i Uppsala.

Knivsta kammarkör tilldelades Lions kulturstipendium 2009.

Terminen avslutades med två julkonserter, både inträffade på ”andra sidan” årsskiftet, den 6 januari i Husby-Långhundra och den 10 januari i Vassunda kyrka.

Bilder från Husby-Långhundra:
   

 

Bilder från Vassunda:
   

Medlemmar under hösten:
Sopraner: Irene Holmström Wiborg, Kristina Mansfeldt, Elizabeth Morhed, Anna-Lena Rosén, Lovisa Sandenskog, Anna Björkman, Anna Lindgren, MajLis Morhed Hultvall, Anne-Marie Morhed
Altar:  Lena Douhan Håkansson, Gunilla Norlin, Åsa Ericsson, Marie-Louise Rasch, Karin Tormalm, Katarina Brune, Kerstin Eskhult, Ma Tjäder Engdahl, Camilla Sandenskog
Tenorer:  Lars Olofsson, Christer Hultvall, Bertil Magnusson, Sven-Eric Morhed
Basar: Leif Ericsson, Hans Gustafsson, Anders Eskhult, Håkan Rudérus